Nu blir det såpa-reklam... på tisdagstemat

Tisdagens tema Yta fick mej att tänka på hur härlig yta det blir om man använder Såpa och en "scotts brite" på diskbänken och i diskhon och även på andra rostfria material och kranarna i badrum/dusch. Det fungerar lika bra på kaklet och även badkaret.

Såpan har en egenskap att lägga sej som en skyddande yta och gör att upplevelsen av alldeleles nytt infinner sig då vatten spolas på det och alldeles blankt och fint blir det, dessutom håller det ny smuts lite på avstånd också.


Egentligen inser jag nu när jag skriver att Såpa är nästan det enda rengöringsmedel jag använder på mina ytor. För dess bra egenskaper fungerar ju även på alla golvytor.

Att det sedan luktar så gott gör den ju inte mindre värd.
Som ugnsrengöring och även på spisen är den suverän, jag sprider ut lite såpa på ytorna och sätter på alla plattor och ugnen och låter det bli varmt, sedan är det nästan bara att torka av.

Nu ljuger jag..... lite... för förra julen hittade jag ett ännu bättre medel på en marknad, men dess viktigaste beståndsdel var såpa, fast den var ännu bättre vad gällde rengöring, du behövde inte ens skrubba. Och det fanns inga farliga kemikalier i den men tyvärr är den slut och jag har inte burken kvar att visa upp.

Hursomhelst... Så varför inte skydda miljön och passa på att ge detta råd samtidigt som jag bidrar till temat för dagen - YTA

ps. klickar du här får du se en helt annan form av Yta... patinerad och minst av allt rengjord och glänsande, men inte destu mindre en vacker sådan ds.


"Optimisten har lika ofta fel
som pessimisten!
Men han har mycket roligare! "

7 kommentarer:

 1. Hm... var så god lilla gumman och kom hem och städa hos mig också! Det var då alldeles förskräckligt hur det blänker där hos dig!

  Jag kan inte kommentera i ditt förra inlägg...?

  SvaraRadera
 2. G-T: Men snälla vännen... jag hinner ju inte ens prata klart innan du kommer med din kommentar *fnissar* sitter du på en pall utanför dörren och springer in så snart jag gläntar på den. thhi.

  Städa vet jag att du är så bra på själv *blink* Du förstår väl ändå att jag bara putat precis där fotot togs eller?

  varför du inte kan kommentera i förra inlägget vet jag inte.

  SvaraRadera
 3. Tack & lov har vi dammsugarrobot ;-) Sambon är pedant ut i fingerspetsarna ....

  SvaraRadera
 4. Å såpa, det använde jag alltid förr jag har helt glömt det så nu fick jag nästan, men bara nästan lust att rusa ut och köpa en burk såpa men mitt vardagsproblem idag är att jag ska göra klart ett par (nu ljuger jag, 9x7 st är det) atc-kort som ska skickas innan den sista januari... hjälp! Jag är alltid ute i sista minuten.

  SvaraRadera
 5. Bra tolkning och jisses vilken snygg diskbänk :) Ha en trevlig kväll, kram.

  SvaraRadera
 6. Cam: Är det sambon som är dammsugarroboten *blink* ?

  Charlotte: Köp såpa på hemvägen... Usch vad du hoppar på mitt samvete, har själv atckort som ligger halvfärdiga... och så sitter jag här och skriver om såpa.

  Zanna: Det är såpan vännen, såpan, som gör diskbänken så fin *fniss*

  SvaraRadera
 7. Du kan ju ta ett kort efter att barnen varit och ätit sin frukost. Då blir det nog skilldnad alltid!
  Du ser att det är fler som har svårt att kunna kommentera hos dig! Kram mitt trolltyg! Far

  SvaraRadera