Nu blir det reklam.

Som jag berättade i förra inlägget avslutade familjen julen med att använda vår gemensamma julklapp till restaurang- och biografbesök.


Vi började med gaustronomiska upplevelsen av en buffé på Warehouse i Nordstán, där serverades pizzaslicer i allsköns olika smaker, sedan var det bara att välja mellan 4 olika soppor och än mer sallader i form av ris, potatis och pasta.
Till dessa fanns det givetvis såser i mängd och grönsaker. Och inte att förglömma... härliga ribs, nygrillade på plats i jättegod marinad. Några av oss valde från menyn istället och de "fingerlicking good" revbenspjällen kunde väljas i halv eller helportion. En halva räcker gott om man inte är infödd amerikan eller av något annat skäl vill förse sig med överflöd.


Den synliga upplevelsen var absolut inte fel den heller... allt stort som sig bör i amerikansk anda. Kultsignerade skyltar, reklam och tidningar prydde väggarna högt och lågt. Väl värt ett besök och jag kan nästan lova att du blir mätt.


Nu till biografbesöket; jag personligen har under de senaste åren saknat de gamla hederliga stora biograferna och därför fick filmvalet styras lite av det.
Så Hemlighetens bok med Nicolas Cage var den film vi såg på
Bergakungens sal och vill du sitta i en av de stora salongerna med sveriges största filmduk så är det salong 1 eller 2 som gäller. Det var ett val vi alla tyckte var okey, och denna var klart bättre än 1:an även om det mesta var förutsägbart.

Jag tänker inte berätta mer om själva filmen utan däremot att jag insåg eller iaf tror att filmer idag inte är gjorda för stora filmdukar. Snabba klipp och närbilder
kan bli för mycket... för även om jag gillar Nicolas Cage så har jag inget intresse av att nästan sitta inne i hans näsborre eller sitta på öronsnibben och titta i hans öra (åh herregud vilka associationer jag plötsligt fick, men dom tänker jag inte berätta) och de snabba, närgågna bilderna när bilar kör in i varandra blir nästan omöjliga att se vad som egentligen händer, ändå satt vi ganska bra till på andra sektionen.

Däremot filmer med vacker natur och äventyr som Sagan om ringen eller Narnia passar för en jättefilmduk.
" Framtiden kommer av sig själv, men framstegen måste vi göra själva"

1 kommentar:

 1. Far etc. fick nu se hur julklappen nyttjades.
  Vad jag nu sett är jag väldigt glad för att den kunde bli så fin.
  Det som glädjer min dotter,barnbarn och svärson glädjer också mig!
  Det är också en glädje att bara det att familjen fins!
  Detta min kommentar med en glädjetår på kinden!
  Far etc.

  SvaraRadera