Idag är jag len och ren som en... nytvättat babyrumpa.


Jag har nämligen varit på romerska badet på Valhalla. Tvagats och bastat och njutit tillsammans med min lillasyster. Nästan 3 timmar spenderade vi där med fnitter och skratt och samvaro bara hon och jag utan barn och makar, något som sällan händer.
Det kalla doppet i 7-gradigt vatten genomförde vi tillsammana hand i hand (tur vá dé, för annars hade vi nog inte kommit i) och upp igen med gemensamma krafter innan fötterna frusit sönder *fniss*

Sedan bjöd min kära syster mej på middag som avnjöts på Park Aveny med ett glas gott vin.

En underbar dag att inleda året med... en födelsedagspresent på dagen 1 månad senare som alltid kommer finnas i mitt hjärta. Tack kära syster...

Tur att du också fyller jämt i år så vi kan göra om detta snart igen.


Det var första gången jag var på romerska badet... och fick se en annan sida av vårt stora badhus, interiören var bevarad som den alltid varit... anspråkslöst men vackert... Och den vackra damen mötte oss i entrén.

7 kommentarer:

 1. åå hej på dig1
  ooops förlåt det har jag missat...gör det på en gång.
  Kram och gott nytt år!!
  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Hej
  Kul att du hittade till mig. Ni verkar ha haft en mysig dag på baden men jag skulle inte doppa mig i 7 gradigt vatten frivilligt, burr. Dina nyårsbilder är härliga /linnea-maria

  SvaraRadera
 3. Linnea-Maria: Det hade vi... och det där med frivilligheten var det nog lite si o så med, vi drog väl mer eller mindre varandra, både kroppsligt och mentalt

  SvaraRadera
 4. Oj, jösses.... sådana strapatser du har varit på! Du är nog ren länge efter det här äventyret!
  Var det tvagning också...?
  Trevlig present din syster gav dig!

  Jag har varit på romerska badet på Valhalla 1 gång, men det är nog minst 20 år sedan... om inte mer!?

  SvaraRadera
 5. Alle/ Ann-louice04 januari, 2008 11:40

  Svårt att kommentera dina hjärtan idag...jätte fina! Så jag kommenterar här istället!
  Jag vet inte vem du är...men jag tror att jag vet vem du är ...jag tror jag har sett dig i Linnestan...Linnegatan...
  Jag jobbar i olika familjer där...och en familj tror jag känner dig...men är inte säker...
  Pågrund av tystnadsplikt kan jag inte nämna några namn...
  Och jag känner igen din keramik....
  Du har sett kort på mig på bloggen och du skrev att du inte känner igen mig...
  Men du får ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 6. hej*S*
  lite långt ner på sidan men jag måste ju bara få säga att väldans så fint dom har gjort där....när jag va liten var det inga levande ljus å relaxmöbler inte*S* men jag minns att man åkte kana på kanten där....man fick inte ha badkläder så det var rackarn så halt...
  kanske du å din syster provade detta???
  kram från umeå

  SvaraRadera
 7. Umetant: hej och välkommen, gör absolut inget att du satte ner dina änglatossor här. Bara kul faktiskt.
  Jaf tror inte att det var här nere i källaren du var som barn... en kallbadsbassäng finns däruppe oxå utan allt det mysiga. Denna avdelning var bara för herrar en gång i tiden. *fnissar* åka på kanten... nä du, det var kallt *burr* Badkläder är däremot förbjudna både här och däruppe fortfarande... minns du oxå det där kalla vattnet man skulle igenom med fötterna innan man kom in till stora basängen, jag minns *burr en gång till*

  SvaraRadera