Flytt - Temat denna tisdag

Tänkte på tid som flytt när jag strax före jul pacerade denna barberare på 1.a långgatan. Även om man hos denne barberare även kunde säga att tiden stått stilla.


För mej som dessutom var frisör en gång i tiden så är det tid som flytt även för mej personligen. Här kommer en hel bildserie för jag måste bara visa denna underbara interiör, ifrån alla vinklar. Mannen som äger barbershopen har samlat och sparat i 40 år för att skapa detta.


14 kommentarer:

 1. Häftigt!! Gamla saker är häftigt ... har du kikat in på nostalgitrippen.se någon gång? ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar samling av gamla frisörgrejor, en del såg lite farliga ut. Skymtade även Elvis inte illa. HÄrlig blogg du har!
  Kram Ulla-Bella
  Ps. Ska kolla på din mammas senare.

  SvaraRadera
 3. Åh... denna underbara barberare! En helt fantastisk inredning och miljö! Och vilken underbar affärside´...att visa upp sin samling samtidigt som han jobbar "modernt" också! Men som jag har nämt för dig tidigare, så är han ju också specialist på just 50-talsfrisyrer... han fixar ju Lasses kusin Vivis och hennes mans frissor när de uppträder och vid fotografering!
  Förut fanns det ju en Frisör på Linnegatan som hade en fullständigt intakt inredd frisörsalong från förr i tiden... men han fick nog flytta eller stänga vid renoveringen av huset!? Blev nog för dyr hyra... eller också blev själva frisören för gammal...

  SvaraRadera
 4. Oj så mkt gamla saker!
  Tvivlar att jag skulle våga klippa mig där med allt de där runt mig ;)

  Skulle dock vara roligt att fara dit och kika ngn gång, jag bara älskar sånna där gamla affärer och krypin. Gamla saker skänker en viss ro inom mig.

  Hoppas allt är bra med dig.
  Kramar Malin


  Skelleftebruden

  SvaraRadera
 5. Gammal nostalgi är så skönt på något vis. Som att bli barn på nytt ;-)

  SvaraRadera
 6. hihi... fotot som hänger på väggen högst upp till höger, föreställer ju Dixie and Dave... alltså Vivi och hennes man!

  SvaraRadera
 7. ...på tredje bilden uppifrån!

  SvaraRadera
 8. Det var då en spännande frisersalong nästan som ett museum. risken är väl att man blir sittandes så länge för att hinna uppleva alla små pinaler så när man kliver ut har man inget hår kvar.....men dom kanske även har peruker..

  SvaraRadera
 9. Vilket ställe...kanonhärligt!
  Kul att du fick glädje av min länk ...alltid roligt när man kan inspirera! Ser att din mamma har skaffat sig en blogg...vilka häftiga föräldrar du har som hänger med i bloggvärlden....min mamma har inte ens en dator...lite synd! Nu vill jag önska dig en god fortsättning på det nya året och hoppas att vi får det lika trebvligt som vi hade det förra året...kraaaaaammmm

  SvaraRadera
 10. Inte trebvligt...utan trevligt :)

  SvaraRadera
 11. Nog ser det ganska fullsmockat ut, men fantastisk gammal miljö!

  SvaraRadera
 12. Till Alla: Kul att ni oxå gillar det gamla, och visst var det trångt och jag hade så bråttom att fota allt så många bilder blev suddiga och oandvändbar, och kunden satt där och honom fick jag ju inte ta med.
  Är du någonsin i Göteborg så passa på att titta förbi där på 1:a Långgatan.

  Nu ska jag ta mej in till nostalgitrippen.se och se vad som finns där...

  Clara... ja var kul att mamma blev glad för att få en blogg i Julklapp, nu gäller det bara att få henne att klura ut hur allt funkar, så det inte slutar med att jag sitter med ytterligare en blogg att sköta. Kram på dej själv du

  SvaraRadera
 13. jag bara älskar ditt underbara bloggnamn!

  SvaraRadera