"Ensam är stark" sägs det

Men jag vill nog inte riktigt hålla med om det... även om man då och då behöver vila sej i sin ensamhet så är det ändå i samarbete med andra man är som starkast.
Det finns ju också olika sorters ensamhet; en icke självvald ensamhet mitt ibland massa andra människor måste vara fruktansvärt... men det finns också den där ensamheten då man njuter för att man själv valt den just för tillfället och så snart man vill är man inte ensam längre.
Tanken flyger nu hastigt till då jag som barn njöt i min ensamhet på rummet och lyssnade till alla andras ljud runt om i huset. Eller när jag vandrade runt på okända platser med en massa folk omkring mej och njöt av att ändå vara ensam med mina tankar och min nyfikenhet på omgivningen.
Att finna en bild till dagens tisdagstema är både svårt och lätt, skulle ju kunna välja vad som helst i ensamhet, en ensam frukt en ensam sko, en ensam människa men att verkligen fota riktig ensamhet är inte gjort i en handvändning. Så jag valde en sommarbild av dottern där hon ser ganska ensam ut... hon tillhör dessutom en av dem som verkligen behöver och njuter då och då av att vara ensam.
~~~ Att längta är att hålla sin ande på resa ~~~

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

 1. "Hellre ensam själv, än ensam när ni är två"
  Ensamhet som jag har valt är underbar. Ensamhet bland människor kan vara en ren plåga. Kramar...

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt att få vara ensam med sina egna tankar och funderingar men något som alla inte har möjlighet att själv välja som du skriver.Allt för många lever i ofrivillig ensamhet.Det var väldigt fint skrivet.
  Ha det bra// Anna-Carin

  SvaraRadera
 3. Underbar bild, så är det med ensamhet, finns många sorter. Jag som bott länge i en stor familj, har bara sällan lyxen att njuta av ensamheten :)

  SvaraRadera
 4. P.S.
  Såg du bilderna på Olssons Park?

  SvaraRadera
 5. Gisan: precis så är det nog, fast jag har aldrig känt mej ensam... däremot njutit av ensamhetens rogivande känsla. Tack för kramen *skickar tebaks*

  Anna-Carin: exakt så tror jag också, tack min vän och ha det bra du oxå

  Hannele: tack för orden om bilden. Jag kan väl så här i efterskott på inlägget säga att jag just nu saknar ensamhet... vår familj är stor och alltid någon hemma 7/24 som man säger. Det räcker att en av dom är borta en helg för att det nästan ska bli för lugnt.
  Nej jag såg inte de bilderna... tar mej dit nu.

  SvaraRadera
 6. Tänkvärt om ensamhet.
  Jag kan verkligen njuta av att var ensam, men då är det ju självvalt.
  Tänker på dem som inte själva valt ensamheten.

  SvaraRadera