3... är dagens tema.


Mitt bidrag... en liten mini-instalation bestående av en 3-fot som jag målat och försökt ge ett patinerat utryck... i den en drejad kruka (en av mina första drejade föremål) med 3 kulor med olika glasyrprover. Rosen som ligger på fatet är tillverkad i lera och sedan målad på samma sätt som trefoten, den tycker jag också passar till dagens tema då Ros på grekiska heter 3-tio-blad (triandafila)

Det är inte varje vecka jag lyckas bidra med något till tisdagstemat... och inte heller varje gång jag har foto till 2, men denna gång kan du titta in här och se ytterligare ett bidrag... som egentligen är mina barns.


~Fantasin är en gåva - Låt den blomma~

7 kommentarer:

 1. Ha ha ...jag skrattar ihjäl mig ...barr på Blocket...var hittar du allt din lilla tokmaja:)
  Kolla min blogg imorgon...jag tror jag har något som du gillar att titta på då.....nu blev du nyfiken va :)
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Vacker kruka i trefot.. =).. Så fina de där kulorna ser ut och så vackra färger må vara glasyrprover men så vackra..
  ha det gott..Monica

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin drejad kruka! Din första sade du? Verkligen imponerande! Jag har anmält mig till en keramik kurs i vår. Tror den är mer åt det kreativt skapande hållet men man kunde testa att dreja oxå. Vågar knappt när jag sett din.....

  :-)
  Kram
  Jeanette

  SvaraRadera
 4. Tack för din fina kommentar hos mig, och vilka fina saker du gör! Jättevacker..Ha en underbar morgondag!

  SvaraRadera
 5. Min vän... jag blev nog lika förvånad som du nu! "Marlene - vilket snyggt namn" tänkte jag först...men hade absolut ingen aning om att det var hon, den där himla duktiga och händiga människan borta på Trolltyg och Änglaströssel! Nu vet jag..!!

  Tack snälla snälla för de ord som du lämnade borta hos mig! Din omtanke och värme bär mig långt.. så är det!

  En stor varm kram från en droppe till en annan...

  SvaraRadera
 6. Clara... det är inte jag som hittar uten jag får mej tillsänt en del kul och även mindre kul från en e-vän. Men kulatt du fick ett skratt. Tack för länken.

  Moa... Tack... och visst är glasyren fin, det var därför dom hamnade i där.

  Jeanette... när du väl blir instruerad i drejningens teknik kommer du upptäcka att man kan "svarva" till det mesta som gått galet i början, många av mina saker i början var jättetjocka och om jag inte minns fel vände jag uppochner på struten och svarvade till formen. Klart du ska prova. Alla sätt är bra utom dom dåliga heter det ju

  Diqueen... Tack

  Elisabeth... önskar dej bara lite extra styrka

  Hannele... Tack

  SvaraRadera