Tisdagstemat - Omgjord


En dag försenad kommer jag med denna bild. Där jag gjort om fingerborgen från syverktyg till trådslöjdsverktyg. Har suttit med plåsterlappar på fingrarna efter att ha vevat i 14 dar... Idag var plåstret slut och jag försökte med att tejpa istället (ingen hit) då det plötsligt slog mej att fingerborgen kanske kunde skydda det mest utsatta fingret. När det kniper tar jag en till på andra handens tumme. Bättre brödlös än rådlös... eller... det är bra med fingerborgar ibland.


10 kommentarer:

 1. Asså du e smart du minsann. Något jag skulle haft när jagsysslade medsilvermide. Sågade mig nästn i fingrarna ett antal gånger när jag gjorde silveröglor:( Använde en viss sorts tejp dock som funkade ett tag innan man sågade igenom den med.

  Har glämt att fråga vad för slags tråd ni använde o vilken tjocklek. Min fundering framöver är ju att i alla fall testa brudkronan eller vad det var n igen (minnet du vet:S) som Gerda-Thyra hade beskrivning på.

  Duktiga e ni i alla fall.

  Ha en go kväll.
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Det verkar vara en bra idé, själv har jag aldrig hållt på med luffarslöjd, men när den dagen kommer då vet jag vilket verktyg som kan vara bra att ha!

  Tack för roliga namnförslag!

  SvaraRadera
 3. Fingerborg är nog inte så dumt...och säkerligen bra till att dra tråden rak med... Uppfinnar-Jocke, där... fniss
  Sov gott!

  SvaraRadera
 4. Mycket smart lösning, halverade plåsterkostnader. Tack för tipset. Ha d gott.

  SvaraRadera
 5. Man tager vad man haver.....

  Duktig du är som klurar och grejar, förstår inte hur du kan ha sån otrolig energi till allt.
  Hur hinner du?

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för kramarna, det värmde!
  En urkass start imorse satte formen på dagen, du kunde läsa om det i inlägget från i morse, och man får skratta.....=D

  Layouten i min blogg kan jag inte ta åt mig äran av utan de är min bloggvän Kojiki som hjälper mig med både den och lägger in musik!
  Jag är super nöjd, hon är jätte duktig!
  Det är lite kul med lite nytt!

  SvaraRadera
 7. P&D: Tack... Jag varierar mellean 0.55 mm om det är förzinkad järntråd annars 0.7 mm. G-t använder nog den tjocka mest. Tycker absolut du ska testa kronan... beskrivningen är bra.

  Åsa: Som du kan se av Pieses kommentar så behövs det något att skydda fingrarna med. Nyfiken på vad katten får för namn till slut.

  G-T: Det oxå eller rättare sagt jo precis. eÉn undran bara - har du plats för fingerborgar?

  Zanna: Jo plåster kostar en del nu gäller det bara att hålla rätt på denna lilla pryl som har en förmåga att försvinna... (äänglarna brukar busa runr med mina saker då och då)

  Witch: Hinner!?? *tittar mej runt och ser ut som ett frågetecken* *fnissar och stirrar på allt annat jag inte hinner* (läs tvätt och städ)

  Ahhh dom där änglarna som springer runt och busar med mina grejer, kan dom inte hjälpa till och flytta skiten oxå.

  SvaraRadera
 8. Svar på kommentarsvaret: Nej jag tror att en fingerborg kan vara det som får hela hemmet att brista i fogarna...och allt fullständigt exploderar!!!!! KAAABOOONG.... och så var hela Annedal jämnat med marken....synd.............

  SvaraRadera
 9. Tackar. Jag har skrivit upp det nu inför framtiden;)

  SvaraRadera
 10. Hahah så smart du var,, man tager vad man haver sa Kajsa Varg och det där var ett bra tips har satt på en fingerborg jag med nu på pekfingret till musens scroller fingret är avnött och ömt..men vart skönare med fingerborgen på har lite problem med lederna där i händerna du vet Låter lite kul bara vid användningen krafs krafs...ungefär trevligt:)

  SvaraRadera