En - Ett / Tisdagstemat


En Bok - Ett Band... men också En Gåva - Ett Minne från min barndom, böcker som jag läst de flesta av från pärm till pärm åtskilliga gånger.
Jag har även läst för mina barn ur dem.
De första banden med rim och ramsor älskade jag som barn med de sötaste illustrationer som alla barn som bor i en sko med sin mor.
När jag blev lite äldre facinerades jag av att läsa berättelser från skilda länder och stora föredömmen med bl.a.Sven Bergquist vår svenske landslagsmålvakt som skadades svårt i en bilolycka. Däribland finns även berättelsen om makarna Curie.
Jag tror att jag än idag kan minnas många av berättelserna och "Indianer hälsar på" var en av många favoriter.
De senare banden är mer faktainformation, en del av dessa fakta är väl något förlegade men är fortfarande intressanta att läsa t.ex "I familjen" och "Före skolan" som kuriosa; hur var det då?
Ja se... detta var mitt bidrag för denna vecka, på gallerisidan kan du hitta många minnen och flera gåvor under veckans tisdagstema

8 kommentarer:

 1. Ja men det där var väl passande.

  haha...Jag tänkte först. Är det Marlene? (inlägget hos mig)..

  Ja, det var det. Fast det fattade jag ju när jag läste det du skrev. Kramis till goa du.:-)

  SvaraRadera
 2. javisst är det roligt med sådana saker. Ett verkligt minne. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 3. Åh de där känner jag allt igen. Blev många kvällar med en av sagorna minsann.
  De står fortfarande hemma i min mammas bokhylla;)

  SvaraRadera
 4. Stina: Jo visst var det jag. Har ännu inte betsämt mej om jag ska byta bilden till denna blogg oxå.

  Vickan: Tack hoppas du oxå har en bra dag när du läser detta.

  Pieces etc: *orkar inte skriva hela namnet och sen kolla att jag stavat rätt* *blink* vet du, jag snodde dom från min mammas bokhylla (med tillåtelse förstås) fast egentligen är dom lika mycket min brors... men jag låssas som ingenting till han själv påpekar det *fniss*

  SvaraRadera
 5. De fanns i mitt föräldrarhem också när jag var barn. Jag kommer ihåg att jag gillade att titta i dem, men i smyg, för man fick inte lov eftersom de var rädda om sina böcker.
  kram Lily

  SvaraRadera
 6. Dom där böckerna skriker minnen och barndom. Tänk att min mamma hittade hela bandet på secodhand för endast 150kr. Ett skamligt pris för så mycket nostalgi och barndomsminnen.

  Ängeln

  SvaraRadera
 7. O så jag känner igen de där böckerna.. dem köpte mina föräldrar till mig och min syster. Nu är de uppdelade mellan oss.. visst är det synd men så skulle det bli =(.. många glada stunder med dem.. Ha det gott, Monica

  SvaraRadera
 8. Ha ha helt rätt. Jag skulle nog kunna gör desamma o jag tror ingen skulle säga något.

  Det går att förkorta P&D som Clara brukar göra;) Annars brukar jag skriva Pia Puma ibland med när jag är inne på blogga gratis.

  SvaraRadera