Att se och lära av en expert


På Kulturnatta hade jag glädjen att sitta/stå bredvid en verklig expert när det gäller luffarslöjd... hennes arbeten är helt perfekta, underbart vackra och idérika, jag har nog lång väg innan jag hamnar på hennes nivå (om någonsin).
I vilket fall som helst så hade hon lite arbete som hon satt med under tiden och jag kunde studera hennes teknik... och oj vad mycket lättare det gick när jag under veckan fick vevat denna blomsterampel som jag fick beställning på.

Vad försöker jag då säga med detta - Jo, att ju närmare källan man kommer ju närmare sanningen, även när det gäller tekniker.
Jag föringar absolut inte min lärare i luffarslöjd, men min lärare gick kurs hos experten och sedan lärde hon mej... och skulle jag i min tur lärt ut i tredje hand så ser du själv vart det leder - eller hur?

Glöm inte att läsa nedan om kulturnatta!

10 kommentarer:

 1. Så vacker den är.
  Jag tycker att det ser ut att ta så lång tid att tillverka den där. Men det kanske inte är så farligt när man väl kan det. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack du Stina... Tid är väl relativt som allting annat ;) men det tar sina modiga timmar om man räknar varje stund man håller i trådarna. Men man behöver inte vänta å resultatet som när det gäller keramik.

  SvaraRadera
 3. Nu lördakväll och tittar in i din lya.
  Fin medryckande berättelse förra inslaget!
  Ringer nog söndag. Ha det bra hela familjen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Ser så fint ut.. har du inte lite tips att lära ut du som stått så nära mästaren.."blink, blink"..får kanske kolla hemma om det finns några kurser här..=)Ha det gott Monica

  SvaraRadera
 5. Oj så fin den var din luffarslöjd.Var det möjligen Gerda-Thyra som var experten..... Jag kommer aldrig att nå upp till er nivå! Så fantastiska saker du gör. Jag har legat av mig lite när det gäller luffarslöjden - det mesta blir snett och vint. Men jag tovade en prinsesstårta till en kompis häromdagen....så helt hopplös är jag väl inte. Även om jag känner mig lite hopplös, misslyckad och deppad idag. Så tack för att du tittade förbi och muntrade upp mig.
  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 6. Hej Jeanette... G-T var den som lärde mej, Experten var den som lärde G-T. och hej hopp, upp med humöret nu, du gör ju jättefina saker och alltid så glad och inspirerande när man hälsar på hos dej. Nu tittar jag in till dej för att se om det finns någon prinsesstårta på bild *mycket nyfiken*

  SvaraRadera
 7. Filifjonkan kliar sig i mössan16 oktober, 2007 16:39

  Hm,,misstanke föreligger att du träffat allas vår GerdaThyra det är proffset,,,milde tid så fina grejor hon gör såg du sessan på ärtens säng?
  men den här ligger inte lä heller du är ju duktig med tycker filifjonkan..

  SvaraRadera
 8. Filifjonkan... nog är G-T expert alltid, men hon gick på kurs hos experten som jag endast fick studera in action.
  Men tack för beröm *glad*

  SvaraRadera
 9. Så fin den är. Jag skulle också vilja lära mig det. Det är så vackert med luffarslöjd.
  ha de gott
  kram Lily

  SvaraRadera