Möte på tåg...


En lite scrapad bild över Falkenbergs station och kyrkan mittemot får ackompanjera min berättelse om en person jag mötte på tåget mellan Göteborg och Falkenberg.
En ung kille satt vid min sida under resan och inte förrän vi kom till Varberg började vi tala med varann... Han var 20 som min äldste son och bosatt i Gbg, klädd i trasiga jeans men i övrigt ren och hel. Vi började prata om ungdomar och föräldrar, hur en 16-åring inte tänker på egna faror de kanske utsätter sig för utan istället mer tänker på de närmaste och att de har de bra. Själv hade han strulat en hel del i sin ungdom men hade valt ett kristet gymnasium (han kom ej från ett kristet hem) för att finna lugn och ro. Där hade han fått nya värderingar i livet... han var varken kristen eller religös idag men värderingarna och livsfilosofin hade han behållt. Vi kom då in på hur viktigt det är med att ge framtidens barn och ungdomar rätt värderingar i livet. Och skolan precis som föräldrar har ett stort ansvar där och att grundstenarna finns där även om man vissa tider i deras liv kanske misströstar.
Nu ska jag inte bli långrandig och upprepa det de flesta vet... jag blev bara så glad över denne killes kommunikation (han t.om. frågade hur det var att ha en 16-årig dotter och om jag var orolig) När vi sedan klev av tåget och jag önskade honom en trevlig helg gav han mej en sån där underbart fast gó klapp på armen och önskade mej detsamma.

Så började min helg... med änglaströssel - hoppas din helg också varit bra7 kommentarer:

 1. Vad fint. Måste ha känts härligt att få prata om vettiga saker med honom.
  Sånt där sitter i länge efteråt.
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Oh vad du kan berätta fint, blir lite avis jag ska du veta.
  Hoppas sommaren varit fin och att allt är bra med dig och de dina.
  kramis
  Kurrelina/nette

  SvaraRadera
 3. Ja vad härligt att träffa en som man kan prata värderingar och så med. Det är inte ofta man kan prata så med ungdomar. Må bäst!! Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt att du var helt ense med mitt smide i går!

  Ja du mitt trolltyg att leva upp till vad jag sagt i smedjan är ju helt omöjligt. Du är ju min dotter och vår kommunikation sker ju på annat sätt. Vad jag tycker säger ju mestadels i luren.
  Föresten du vet ju vad jag för övrigt tycker om ditt kryp in. Utan att jag ska göra en lång gulligul kommentar här. Du vet ju också att jag tar del av allt vad du framför och min kommentar här blir väl mer för att andra ska se den och att du har far med smedja !
  Kram på dig mitt trolltyg!

  SvaraRadera
 5. Hejsan...
  Tittade in hos dig och här fanns ju massor att läsa, så här får jag kika in fler gånger.=), Vilket fint möte med en ung kille, det finns faktiskt flera som han men de syns inte alltid.. jobbar med gymnasieungdomar och det ger så mycket ibland tittar såna är änglaströsslare fram, man blir glad av att bara läsa om ditt möte..=). Vilken fin "torkvinda" eller vad du kallade den, har du gjort den själv ? Må gott..Monica

  SvaraRadera
 6. Hej alla kommenterare... glad att ni läste min lilla berättelse, det är himla svårt att med ord beskriva känslor, men jag vara bara tvungen att göra ett försök.

  Välkommen säger jag oxå till Monica och ja, torkvindan är ett nytillskott till min hantverksida. Underbart att läsa dina ord om fina ungdommar.

  Kram på er alla

  SvaraRadera
 7. Ah, såg dej först inte KURRELINA, tack min vän.

  SvaraRadera