Kanske ett helgerån...

...att förändra ett så vackert Norskt vantmönster.
Men som vanligt har jag svårt att låta bli att inte hitta på eget. Detta är alltså ett par modifierade torgvantar till min dotter.

Idén fick jag från min ullsjal som håller mej varm långt in på hösten och därför kunde ju en liten ullsjal för händerna oxå räcka ibland. Hursomhelst... blått är flott och då borde ju grått vara detsamma så varför inte kombinera dom två tänkte jag.
Här är alltså resultatet.

Det kanske inte var det smartaste att ge sig på ett så kompliserat mönster första gången man stickar ett par vantar, och dessutom diagrammönster som jag tycker är svårt... men kul var det. Fast tappa maskor i resårstickning mellan två färger är ingen hit... Och inte heller blev det någon avkopplingsstund framför tv'n, fullständigt omöjligt att titta på något annat än mönster och sticke, här räknades maskor och snoddes trådar för glatta livet. Men Nicki blev iafall nöjd och nu vill en av sönerna ha ett par fast mer ordinarie modell (undrar om jag klarar av att följa ett mönster rättuppochner?)

Detta är alltså vad jag sysslat med i helgen mellan regn och solsken.
Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

 1. Det ser varmt och vackert ut.

  SvaraRadera
 2. Nej men titta, så himla fina de blev! Varmt och gosigt..
  Så de är redan klara...Du kan ju inte ha gjort annat än stickat i helgen!?
  Blått och grått ÄR verkligen fint ihop...Natti natti...gäsp... Fast du läser väl det här imorgon skulle jag tro, så... God morgon på dig!

  SvaraRadera
 3. Åh, så fina de är. Ser varma och goa ut. Just handlederna tycker jag om att hålla varma.
  Kram Stina

  SvaraRadera
 4. Jättesnygga!! Ha en fin måndag.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är jättesnygt. Men jag skulle frysa fingrarna av mig med sådana!
  Kram på dig mitt Trolltyg!

  SvaraRadera
 6. Åh nu fick du igång "stickartarmen" på mig :-) Tack för din otroligt inspirerande blogg!!! Den är till så stor glädje för mig på så många olika plan. Kramar...

  SvaraRadera
 7. Här hittade jag en vrå som lockade mig, riktigt snygga var dom också! :)

  Ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
 8. Hej Flikkha... då kanske du oxå skulle gilla min blogg
  Galleri Kråkspark & ...

  SvaraRadera
 9. Åh vilka fina. Jag kan tyvärr inte sticka...jo avigt och räta men bara på längden:-(
  Ha en fin fredag/kram

  SvaraRadera
 10. Påhittigt kan aldrig vara fel:)

  SvaraRadera