"Gamla" Vänner


Med detta inlägg följer en hälsning till mina barndomsvänner.
Visst är det underbart att upptäcka att tiden ibland står still...
Det var som igår jag träffade dem, alla var sig precis lika både till utseende och personlighet (ok, dra ifrån eller lägg till några kilon, rynkor och erfarheter om du så vill).
Tänk än då att några har jag inte träffat på nästan 20 år, ändå var det precis som förr i tiden. Vi har alla känt varann sedan 5:an (ok, en undantaget) en del har känt varann sedan 1:a klass och en del hela livet. Själv lärde jag känna de flesta i 4:an då jag flyttade till den lilla byn i västergötland. Konstellationerna av närmaste väninniskapet förändrades ibland under åren men jag tror att vi alla på något sätt alltid hållt ihop... Tyvärr är jag den som har minst kontakt då jag av personliga skäl inte har den gemensamma samlingspunkten i vår hemby, men är så lycklig över att jag trots allt kan räknas in i denna barndomskamratsgrupp.
Först hämtades jag på stationen av övriga som kom lite långväga... för att sedan ta oss till en röd liten underbar stuga där vi fikade och snattrade. Sedan skulle vi lära oss att bli vackrare på en liten sminkkurs där vi bjöds på snacks och drack vin, och här fortsatte givetvis snattrandet. Detta tog sina modiga 4 timmar men till slut kände vi oss nöjda och åkte till nästa söta stuga där vi bjöds på champange och satte på oss finstassen. Vi lekte en lek och bytte presenter... Tackar för min som jag ska njuta av i kväll. Vi åt sedan en underbart god middag på Ocean men valde härefter att återvända till stugan för lite gemytligare atmosfär. Värdinnan serverade kaffe, konjak och ett (enligt mej) rävgift till snaps och samtalsämnena varierade alltifrån rädsla för framtida svärdöttrar till våra egna första skolerfarenheter. Kvällen blev natt och så småningom följde jag med 2 av vännerna för några timmars förhoppningsvis skönhetssömn... vinden ven och det tog några timmar innan jag kom till drömmarnas land men vaknade så småningom till doften av kaffe och frukost-slammer.
Tyvärrr så måste ju även det trevliga ta slut... tåget hem väntar ju inte på mej så det var bara att vara ute i god tid för att kramas, säga farväl och vi ses snart igen innan jag återvände till de mina och nutiden.

~ Tack för en underbar helg allihop ~

2 kommentarer:

 1. Va roligt att få träffas under trevliga former. Vi hade en klassträff i maj, men jag var tyvärr inte med.
  Ha en riktigt fin kväll/kram

  SvaraRadera
 2. hej igen
  Det kom inte fram förra gången
  men jag skrev att du var såååååå söt *S*

  SvaraRadera