En Liten Sminkkurs

Efter förra helgens sminkkurs så tänkte jag skriva om lite idéer i detta ämne…
Vi började med en riktigt bra foundation, därefter behövdes lite concealer runt ögonen… iaf på en del av oss ;)
Vad som var smart var att använda en brun ögonskugga till att fixa ögonbrynen istället för penna, det blev mycket mjukare och naturligare. Om man till exempel behövde fylla i om det fattades en liten bit eller bara ville ha dem lite tydligare.

Eyeliner och kajal lades mycket tunt, nästan inne vid ögonfransen, med små efterförljande korta rörelser.
Sen kom något nytt för mej… klister på ögonlocken – för att hålla skuggan på plats, men säkert också för att göra det ännu svårare att bli ren framåt natten.
Ögonskuggan blir svår att förklara… en mörkare skugga skulle läggas i globlinjen, men först markerade man den tyngre delen av ögonlocken genom att titta rakt fram och dutta ett litet märke precis där ögonlocken är som tyngst ( detta innebär att just där läggs skuggan strax ovanför globlinjen). Vid denna markering stannar man sedan och gör en liten vinkel ner mot ögat. Gå alltså inte längre ut mot kanten…
Ögonskugga nr 2 var ljusare, den lades på ögonlocken och tonades ihop med den mörkare. Vill man lyfta upp ögat lite ytterligare så kan man lägga en ljusare skugga precis under ögonbrynet.
Rouge, applicerades från kindbenets ytterkant längst upp neråt… sen en extra dutt med runda rörelser precis där appliceringen startade.
Läpparnas form markeras med lippliner för att hålla läppstiftet på plats… (om man nu valde det) annars bara att lägga på läppglansen därefter. Ljusare färg på läpparna ger ett fylligare intryck. M.a.o… har du för kraftiga läppar välj en mörkare färg.
Sedan… mascara skall kasseras efter 6 månader, den blir fylld av bakterier annars. Ha, säger jag som använder mascara ca 1 gång i halvåret.
Ett tips… använder man ögonfransböjare så är det smart att värma den lite först med hårfönen… det blir lite som en locktång och ger snabbare resultat (akta så du inte bränner dej bara)
Så… tror du att du blir vacker som en filmstjärna nu? Annars finns det ett jättebra filter i diverse fotoprogram som heter skinsmoothing… då kan man bli exhibitionist som jag ;)

18 kommentarer:

 1. Du din "lilla pussgurka".... vad bra att du lär ut knepen, så vi alla har chansen att bli riktigt vackra!!!
  Men känner du dig inte lite splittrad, när du har delat upp dig i så många småbitar...???
  Ta nu ett djupt andetag och samla ihop dig, människa!!

  SvaraRadera
 2. Oj, kommer du och gör allt detta på mig...

  men inget läppstift. Då känner jag mig fångad och bakbunden. Pussmun vill jag naturligtvis ha...dock utan läppstiftet då.

  Tror jag gör som vanligt. Det verkar duga bra... ju.

  Ha en skön kväll! Kram

  SvaraRadera
 3. Fint, jag ska på fina festen nästa vecka. Behöver nog snygga till mig lite då.

  SvaraRadera
 4. Ja, inte är det lätt att sminka sig nu för tiden heller klister och grejor....oj,oj,oj....Men det blev ju snyggt Kram/majsan

  SvaraRadera
 5. Väldans vad du kan, vännen. Kramis

  SvaraRadera
 6. Tackar för tipsen! Vad snygg jag kommer att bli nu. Jag är jättedålig på att sminka mig så tipsen kommer verkligen till användning. Ha en bra måndag!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Det där du är en hel vetenskap.. men allt det där hör man om i många
  på TV.. klart då man ska något alldeles särskilt och man absolut inte vill att masken ska dala så är det perfekt att vara grundlig:-)
  Till vardags vet i sjutton om jag hade lagt ner så mycket jobb..
  Ha de gott.. så fin du blev:-)

  SvaraRadera
 8. G-T: ja du vet ju varför jag är splittrad... borde kanske använt dessa bilder i ett inlägg om bloggandet *drar djupt efter andan* ;)

  Jag är personligen inte någon vardagssminkare... min chef på Panache där jag jobbade förr gjorde sina tappra försök att få mej att se ut som alla andra nippertipper men förgäves.
  När jag gör mej fin till fest känns det som om alla stirrade på mej fast jag inte har mer än vad många har till vardags... detta var mest på skoj och kanske inläggs-torka.

  Clara... du är för gullig

  Nina: Läppstift... Gerda-Thyras ungar hade sett mej en dag med läppstift, deras kommentarer fick mej att besluta att ALDRIG prova igen...

  Sabina o GulligaGumman: Lycka till.

  Ni andra Tackar för beröm... min dotter tyckte oxå det blev så fint att hon ville jag skulle göra det på henne nästa dag.

  SvaraRadera
 9. Intressant verkligen. Alltid får man lära sig något nytt inom sminkningens konst.Eyeliner använde jag som ung, numera blir det med kajalpenna och lite annat.

  SvaraRadera
 10. Kan inte... sonen har gett mej tips ibland :)

  SvaraRadera
 11. Det där med lim och att värma ögonfransböjaren var nytt för mig...fin blev du=)
  Ha en fin kväll/kram

  SvaraRadera
 12. Bra med lite tips..men det verkar så omständigt..själv använder jag i stort sett bara mascara och lite ögonpenna..läppglans ibland.
  Hmm..fast det är ju snyggt på andra. Men jag tror att jag skulle känna mig "utklädd" på något sätt, nej det får nog bli det gamla vanliga! Ha det bäst!

  SvaraRadera
 13. Erika: det var ju just det - när man lägger det upptill heter det eyeliner oavsett om man använder penna eller nåt annat, det man lägger under kallas kajal... iaf enligt sminkösen och min dotter instämmet.

  Alla: Ha det bäst... med eller uten make up.

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Tack för tipsen, är su sminkös, du verkar ju jätte duktig?

  SvaraRadera
 15. Oj så mycket man ska tänka på.. här är det mascara, penna och läppglans som gäller. Får nog skriva ut dina tips för det där lär jag inte komma ihåg annars...och fin vill man ju vara =).

  SvaraRadera
 16. Oj vad du har gått in detaljerat och lätt förstårligt!!

  Om man har då väldigt småa tunna läppar hur får man då sin pussmun utan att se ut som en clown?

  Fast jag är så dålig på att ha läppstift och det är ju ingen som vill pussa en heller om man har läppstift.... det blir ju så smetigt och de får på sig.... så egentligen vad ska man ha pussmun till om ingen vill pussa en...*s*

  Kul iaf!! Bra tips!

  Kramen

  SvaraRadera
 17. Hej där! Kul att Du lämnade en kommentar så attjag kunde hitta hit, till DIn mysiga vrå i cybervärlden! :-)

  SvaraRadera
 18. Här har jag aldrig varit förut. Men jag kommer att återkomma många gånger. Det känner jag direkt :-)

  SvaraRadera