No Copyright - Ett fång bommor

Jag vill ge ett stort fång blommor till alla bloggare.
I mina vandringar i bloggvärlden slås jag av hur underbart duktiga alla är.
Så mycket vackra bilder, foton, hantverk, texter, dikter, bloggar m.m som finns överallt. Det är helt otroligt vilken skaparkraft vi människor har.
Tänk ändå… och i detta forum får vi alla plats, till glädje och inspiration för mej och andra.

Nu till medaljens baksida… att inte vilja att det man själv lagt sin tid och själ i, bara kopieras av andra utan lov.
Till detta har jag ingen universallösning men en script som går att använda när det gäller bilder i alla fall är denna…

Ett stort parentes... (har nu förtvivlat försökt lägga in scripten här men givetvis så blir den ju inte synlig, m.a.o om du vill ha scripten så får du skriva det i en kommentar tillsammans med mail-adress, så skickar jag den istället) Slut på stort parentes
Jag är medveten om att detta kanske bara är en lösning för dej som klarar av att jobba i html. Och det gäller tyvärr inte kopiering av texter. Inte gäller det heller om någon med lite insides datorkunskaper verkligen vill sno. Men ett litet hinder på vägen om inte annat.

Till dej som skriver inläggen med möjlghet att redigera i html, prova att bara lägga denna script efter texten i inlägget. Obs: den måste se exakt ut som ovan, alltså, kopiera hela texten och kopiera och klistra. Jag vet inte om det fungerar men kanske värt att testa.

Personligen tycker jag bara det är roligt om mina bilder kan komma till användning, under förutsättning att jag igenkänns som upphovsmakaren. Däremot gillar jag inte att någon kopierar ideér och gör om dom till sina.

Till dej som skriver vackra dikter eller tänkvärda ord – det går att med ett bra ritprogram skriva texten som en bild och sedan lägga ut den med ovanstående script. Ingen universallösning det heller (det går ju alltid att skriva av texten för hand) men bättre än inget.

Hoppas detta inlägg har kunnat hjälpa dej lite. Kommer jag på något annat så ber jag att få återkomma.

Uplifting stories are one of the best gifts we receive.
There is no cost, but a lot of rewards, let's
Continue to uplift one another
And in the end it's not the years in your life that count.
It's the life in your years.

- Abraham Lincoln

Denna kram är inte heller copyrightad - så skicka den gärna vidare

9 kommentarer:

 1. Hallå.. Jo jag vet har redan den på min blogg liksom på en del sidor på hemsidan..
  Jag delar gärna med mig och brukar då skriva det på hemsidans blad.. bloggen har högerklicksskydd.. där går hur bra som helst att fråga mig om någon bild.. allt som är hämtat annat är ju från sidor där man får lov att hämta utan någon gentjänst.
  Jag skickar gärna bilder och det behöver inte alls länkas till mig bara jag vet om det.. texter däremot är mina och de kan oxså koppas, lånas mot att jag får veta liksom att det då förknippas med mig:-)
  Ha de gott.. bra med sådana här inlägg då och då.. jag har oxså erbjudet skript men en del funkar inte då på blogg.se, tyvärr..
  fin fredag:-)

  SvaraRadera
 2. Hej mitt trolltyg! Ser att du fått kommentar efter att jag tippsat ditt inlägg. Just nu tänker jag på man mister bloggvänner men vad de ersätts fort,
  som du kan se!
  De jag nu har tror jag är många gånger mer värda än de jag mist!
  Kram mitt trolltyg!

  SvaraRadera
 3. Hej Pia-Lotta. Misstänkte att du redan hade nåt sånt, men när jag tittar på din sida i IE är det inga problem att högerklicka för att spara bilden.... så - Jag vet inte, det är lite klurigt det där med olika webläsare.
  Fin fredag till dej med

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte riktigt hur det kan stå 17 september i inlägget, medan alla kommentarer är daterade den 14???
  Jag har inte sett detta inlägg förrän idag - måndag.

  Scripten fungerar inte i blogspot har jag märkt.

  Tack i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Bollebygdsbo: Vet inte själv hur det hamnade här plötsligt... den har liksom hoppat upp framför senare inlägg. Synd att skripten inte funkade... det verkar som om blogspot inte tillåter script... det är väl en virus-säkerhet antar jag.
  Ha det bra iaf

  SvaraRadera
 6. Pialotta och Trolltyg:
  Jag kollade också - utan att ladda ned eller spara något.
  I Mozilla går det inte att högerklicka men i Explorer.
  På min sida är det tvärtom.

  Man ska väl inte förstå sig på allt antar jag.

  SvaraRadera
 7. Nu pratar du en massa här som en oteknisk Clara blir yr i huvudet av....jag måste nog genast skynda till Dubbelörnen och låna lite luktsalt :=)
  Du har iallafall varit i farten rejält sen jag var här sist på besök....då var du ute och promenerade på en stig som hade något spännande i slutänden.......men på vägen har du tagit vackra höstbilder och jag njuter i fulla drag! Var rädd om dig nu kära änglaströssel och ha överseende med en oteknisk Clara.....kraaaaaammmmmm

  SvaraRadera
 8. Clara: hoppas du kvicknat till nu...

  SvaraRadera
 9. Måste säga att du skriver helt underbart.
  Din sida är ngt jag verkligen kommer komma tillbaka till och få lite kraft och energi.
  Kram

  SvaraRadera