När krafterna tryter…


Jag har sagt det tidigare, och jag säger det igen… detta är ingen gnällblogg, men detta inlägg är det och jag ber om ursäkt för det.
Någon (har givetvis glömt vem och var) skrev en så fin kommentar till mej om att min blogg var så positiv och så vill jag det ska vara.

Nu vet jag vem.. det var
Tovan tycker som skrev:
"Det här gillar jag! Är såå trött på allt negativt man läser. Här mår man bra och du skriver gott om andra. Du är guld värd! Tack för trevlig läsning!"
Så detta inlägg blir förhoppningsvis det enda, sen kanske jag då och då går hit och skriver av mej om det behövs.
Men jag är så trött på att vara trött…
Jag är så trött på att inte orka - blogga, skriva kommentarer, svara på kommentarer, läsa alla intressanta inlägg, jag är så trött på att ögonen och hjärnan inte orkar mer stirra på inlägg utan att ta in nåt.
Jag är så trött på att teflonhjärnan inte kan hålla fast innehållet i en bok, utan att jag hela tiden måste gå tillbaka och uppdatera mej om t.ex. vem var nu hennes förste man och varför är hon omgift. Att inte komma ihåg vem som skrev det eller det inlägget, eller vart jag kommenterade. Thanks to google and RRS-feed som underlättat den biten vad gäller bloggandet.
Jag är så trött på att inte orka ge mej själv det som är njutbart för mej,
Jag är så trött på att vara trött… jag är så trött på att inte orka vara positiv och glad.
Jag är så trött på att inte orka mer än en sak åt gången. Att om jag ordnar en middagsbjudning så finns inga krafter kvar till annat. Att behöva sätta mej och vila mellan varven när jag lagar mat.
Jag är så trött på att vid fysisk ansträngning få en förhöjd temperatur på uppemot 38.5 gr
Jag är så trött på att en vanlig liten förkylning slår ut mej fullständigt.
”Jaha”, tänker du kanske ”hon är utbränd” Jo då – vidbränd, säger min läkare. Fibromyalgi har jag också… En stressintolerans på högsta nivå därtill. Vad som är hönan och vad som är ägget undrar jag precis som många andra, men kan bara idagläget konstatera faktum.
Så .. nu har jag sagt det också, och därmed lämnar jag detta inlägg därhän.
Nu far jag på en liten weekendsemester, inte för att vila upp mej, det gör jag ju för jämnan ;), utan för att njuta av naturen och se lite annat än det vardagliga… och förhoppningsvis Njuuuuuta.

21 kommentarer:

 1. hej lilla vännen min trollsyster
  klart du måste få gnälla det måste alla få göra
  I alla fall vi som har fibbe *S* Egter som den kan vara olika från dag till dag
  Din blogg ÄR och FÖRBLIR glad och positiv
  kram i massor från trollsystern Puff/Nettan

  SvaraRadera
 2. Oj, andas. Gnäll kan också vara konstruktivt.
  Ha det så bra och hoppas du får din välbehövliga njutning.

  SvaraRadera
 3. Självklart får man utrycka vad man känner här på bloggen och för att kunna vara positiv så måste man få ur sig det som är jobbigt också. Jag hoppas att du kommer att må bättre snart och att du får lite extraenergi. Hitta något du blir glad av och bara tanka in ny energi. Jag önskar dig allt gott/Kram Tussegumman

  SvaraRadera
 4. Här kommer massor med kramar till dej! /Från någon som inte vet vem du är men gillar dej och din blogg, med eller utan gnäll och ork, du duger som du är! Önskar att du snart får massor med kraft!

  SvaraRadera
 5. Visst måste man få gnälla lite ibland. Tyvärr är det ju så att sjukdom och elände också är en del av livet.
  Var rädd om dig!
  Kramis

  SvaraRadera
 6. Stackare. Hoppas du mår bättre snart. Vet själv hur det är att vara trött jämt och inte må bra. Min pojkvän brukar säga att jag är kroniskt trött.... haha... det är nog rätt sant. Men visst hade det varit skönt att få vara pigg och gla i kroppen :)

  SvaraRadera
 7. Det är klart Du ska tala om det ... det blir lite lättare att bära då ... Jag känner igen det min vän... och har också många gånger sagt att jag är less på tröttheten .. men det är helt enkelt så det är ... med "fibbe" men att acceptera detta .. det gör vinog aldrig .. även om det kanske vore bäst .. Kramar om Dej !

  SvaraRadera
 8. Kan förstå din trötthet. Ta och gör något annat och ladda dina batterier. Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
 9. Tittar in och upptäcker att du inte är tillbaka än... hoppas du åter hittar kraften & lusten att skriva.

  Sköt om dig och ha en bra fortsättning på veckan !

  Varma hälsningar, Tierra

  SvaraRadera
 10. HEJ MARLEN! Hittade Din sida av en händelse - oj, vad mycket det finns att läsa... och så BRA Du skriver - imponerad!
  Jag bor kvar i Sjövik och om Du mejlar mig ska jag berätta ALLT som hänt (en del...)!
  kram
  Marika
  manet11@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Man får gnälla och man får vara down och man får vara disträ det är fullkomligt normalt och mänskligt!
  Vi är ju för sjutton inga robotar som bara går på!

  Tycker du gör helt rätt i att fara i väg och göra något annat det kan vara skönt att byta vardagen en stund och få lite nya influenser!!

  Var rädd om dig nu!!
  Kramen

  SvaraRadera
 12. Ta det lugnt bara o verkligen njut. Säger även som de övriga att gnälla får man ibland så de så;)

  Sköt om dig nu vännen o kom tillbaka när du e fit for fight igen.

  Kramar.

  SvaraRadera
 13. Tittar in med en kram!
  Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 14. Marika... Helené ringde mej direkt när hon såg din kommentar (min dator hade krachat när jag kom hem från landet. Vad kul att du skrev, mailar dej snart, ska bli jättekul att höra hur ni har det, och Maja ser ju dottern då och då.
  Kram till dej och er alla

  SvaraRadera
 15. Hej allihop Skulle så gärna vilja skriva en separat kommentar till er allihop, men...
  Ni är för söta, och jag känner verkligen att det är mina bloggvänner som skrivit i detta inlägg... vänner står där även när man gnäller.
  Så kram tiller alla.

  Ps, Tovan: JAg tror det var dej jag reffererade till i inlägget, men hittar inte din kommentar. ds.

  SvaraRadera
 16. Klart du får gnälla lite, det måste man få göra. Då mår man bättre sen när man har fått ur sig allt.
  Hoppas du får en trevlig dag.
  Kram

  SvaraRadera
 17. Nu är jag här igen! Och visst har jag varit här förr, tycker om dej och din sida. Jag skrev första gången på ditt inlägg: Yeeeee.... Tack själv för fina ord, jag blir så mallig! Önskar dej allt gott! Kram.

  SvaraRadera
 18. Man kan inte alltid vara positiv när man har det jobbigt på ett eller flera plan. En blogg fungerar ju jättebra som en ventil, att få ur sig den frustration man egentligen går omkring med, fast man har ett annat sken utåt. Jag känner väl igen mig i vad du skriver...har själv fibro och tycker inte heller om att "gnälla".Men har manbara satt det i skrift så brukar det kännas något lite bättre:-)
  Hoppas du har det lite bättre nu. Kram till dig

  SvaraRadera
 19. Hej

  Jag hoppar runt mellan olika bloggar och hamnade på din sida.

  Inlägget här av dig om trötthet och annat iom fibromyalgi...jag känner såväl igen mig i det. Trött kan man bli på sig själv också...att man försöker hålla masken utåt många gånger och få eller ingen som förstår eller anar hur man egentligen mår.

  Med önskan om en god fortsättning på julen.

  Ingrid i Östersund

  SvaraRadera
 20. Strömmas sida: Hej och välkommen. Inte kan jag väl säga att jag är glad du kände igen dej... men glad är jag att du skrev hur du kände. Jag önskar dej ett värkfritt 2009, iaf så gott det går. En mjuuuuk kram till dej

  SvaraRadera