En fråga eller flera...Jag har sett orden scrap, scrapping, LO, i flera bloggar och undrar vad de står för. LO tror jag menas Layout men är inte säker. I övrigt tänker jag att det är bildredigering - en lek med foton och bilder, men undrar isf varför det inte kallas så.

Rätta mej nu om jag har fel, om jag har rätt så bekrafta det, är du snäll.


Här är en bildredigering jag iaf gjort med två små "fåglar" i en stormhatt
links: , , , , , , ,

13 kommentarer:

 1. Fniss...Du har använt dig av innanmätet i en stormhatt, eller hur?! Min barndoms älsklingsblomma...pga de två små fåglarna inne i blomman, när man viker översta "bälgen" bakåt...
  Hur som helst, en MYCKET giftig växt!

  SvaraRadera
 2. Ja, du är ju duktig du...som vanligt. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad själva ordet kommer ifrån har jag inte riktigt kläm på men många gör ju scrapbooking med lim, sax o papper. Det är ungefär likadant men på dator så därför kallas just det digital scrapbooking o förkortningen är scrap.
  Svårt att förklara.
  Fina bilder hr du gjort i alla fall.;)

  SvaraRadera
 4. Du har ju fått svar så jag nöjer mig med att säga att den var fin och att jag minsann såg dig när du smet förbi :D

  SvaraRadera
 5. Heisann :) Takk fro hyggelig besøk og kommentar, Ja er ikke knapper en skatt? Vet du, jeg har ikke greie på Scrapping, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg. Vi sees!

  SvaraRadera
 6. Jag har ingen som helst aning om detta.Men det verkar kul och lite sugen är jag på att börja=)
  Ha en god natt/kram

  SvaraRadera
 7. Tack allihop, men jag undrar fortfarnade över LO, är det samma sak eller nåt annat...

  SvaraRadera
 8. Filifjonka säger ; Om du gjort ditt kort för hand i papper med sax alltså manuellt klipp och klistra så hade du scrappat ditt kort,Men på datan så är det nog mera bildcollage eller händelsecollage,Filifjonkan kallar vanvördigt scrapping för klipp och klistra för det är det det är . Det finns färdiga mallar att klippa o klistra ihop på allt. Kolla Panduro Detta är vad Fjonkan vet

  SvaraRadera
 9. Engelskt uppslagsord scrap
  Svensk översättning
  bit, stycke, smula, fragment Exempel
  not a scrap---inte ett dugg
  Välkommen in till mig... :)
  Eva Scrap - inte ett dugg...

  SvaraRadera
 10. Ingen aning vad LO står för, men det kan vara layout.. knappast troligt annars är det där en sy/klister/lapp på lapp/klipp -lek som även den händige kan fixa på datorn i olika bildprogram.. Hmmmmmmm LO är det inte en facklig organisation:-) eller ja du jag är tom i päran.. värmen en är så hemskt klibbsjuk så jag tar mitt pick o pack o vänder åter.. du får forska i det där.. finns säkert på internet:-)
  Tjingelong

  SvaraRadera
 11. Knackeli bank på dörren.. vem där.. jo bara jag som tittar inom på morgonkvisten:-)
  Tjingeling o hoppas din dag har guld i mun..

  SvaraRadera
 12. Här är ett par länkar till svenska scrapbookingsidor:
  http://www.svenskscrapbooking.se/
  på den sidan kan man hitta följande: "Layout (LO)= Själva scrapsidan."
  De säger också: "En scrapbook är en kreativ och mer dekorerad form av fotoalbum, man skapar unika minnesböcker genom att framhäva bilderna med vackra papper, dekorationer och minnessaker. Syftet är att bevara bilderna på bästa sätt, att skapa vackra blickfång och att bevara och berätta sin historia. Man gör sina fotoalbum till något mer än bara förvaring. "
  Och en annan sida, för den som redan vet lite: http://www.stellas.se/

  hej hopp :)

  SvaraRadera
 13. Nu får jag tacka alla er andra oxå för informationen... Tror att jag blivit lite klokare, men fortsätter nog kalla det jag gör för bildredigering eller... vi får se... LO är med andra ord det jag lyckats åstakomma med min bloggs utseende. ;)))

  SvaraRadera