En doft....


som jag plötsligt mindes, bland alla dessa nya dofter på tvålar och parfymer. Bland blåbär, melon, jordgubb och allehanda nya dofter saknade jag de gammeldags blomdofterna...


Och titta vad jag fick av min man idag. Inte för att den har en blomdoft, men nog så härlig och still-going-strong bland oss som har minnen av vår ungdoms kvinnlighet att plocka fram ur vråna (eller rynkorna, om du så vill)...

Hoppas du känner doften och minns... Gör du det inte för att du är för ung, så hoppas jag att du någon gång tar tillfället i akt och testar denna klassiker som tydligen fortfarande går att få tag i.

16 kommentarer:

 1. Tjohooooooo....det gick ju lätt som en plätt!!!
  Fasen vad bra!!!
  Jo, nog minns man Fenjal alltid....låg och badade skumbad i det också....älskade den doften...men nu var det så längesedan jag använde den så jag har lite svårt för att minnas doften...jo, vänta...nu kommer det här...just det nu minns jag :=)
  Tack för att du uppskattar min humor .......man måste få vara lite barnslig ibland ...annaars torkar man ju ihop som ett russin. Ska du med göra en kungakrona? Gerda-Thyra ska ju ha en virituell utställning sedan , säger hon...hon är ju för söt:=) Kram på dig nu och hoppas att du känner dig piggare!!!!

  SvaraRadera
 2. Hej.. vad kul att det funkar. Nej, ska inte göra krona, tänkte göra en gloria, men Gerda-Thyra tyckte att det hamnade på sné... i förra inlägget. *va!? fattar inte varför*

  SvaraRadera
 3. Minns att min mamma alltid hade denna tvålen och hur den luktade! Vilken nostalgi! Jag önskar dig en skön kväll och en fin helg/Kram Tussegumman

  SvaraRadera
 4. Va? Har du också glorian på sne'...

  Det gör inget för det har jag med och på den ska jag sätta min prinsesskrona, bara jag får hem tråden så jag kan börja veva en.

  SvaraRadera
 5. Åh den använde min mamma jämt! Finns den än? Vad häftigt...
  Hoppas du får en trevlig lördag
  Kram

  SvaraRadera
 6. Wow, fullkomlig nostalgiexplosion, ända ner i tårna.

  SvaraRadera
 7. Min mormor använde den tvålen... men jag minns inte hur den doftade.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Haha...Nu märkte jag att vi SAMTIDIGT varit inne hos varandra. Hehe...
  Puss

  SvaraRadera
 9. Hej Trolltyget, Marlene!
  Det var längesedan vi pratades vid. Tack för besöket hos mig och tack för dina fina nostalgutrippar.
  Fenjal, ja. Vem minns inte det. Och visst står den sig i konkurrensen.
  Humle och Dumle hörde till mina absoluta favoriter.
  Kram och ha en skön lördagkväll.
  Eva Agnes

  SvaraRadera
 10. Visst minns jag Fenjal. Hade en Fenjal lotion och kommer ihåg hur gott den luktade. Har faktiskt tittat efter just det märket ute i olika affärer. Men, jag har inte hittat den någonstans. Eller så är jag blind! :)

  Kommer också ihåg Timotej schampo och balsam. Det hade jag alltid förr, helt perfekt för mitt hår. Till min stora bedrövelse så slutade tillverkningen av det. Har aldrig varken förr eller senare haft schampo/balsam som var så bra för mitt hår. Synd när produkter som är bra upphör.

  Önskar Dig en bra dag!

  SvaraRadera
 11. Fenjal gillar jag också, har i badrummet :)

  SvaraRadera
 12. Mmm jag minns Timotejschmpoo och balsam. Å vad jag ville ha samma hår som tjejen i reklamen. Timotejhår, långt, blont, svenskt rakt...ljuvligt

  SvaraRadera
 13. Halloha jag minns väl hur fenjal doftar fast det är längesedan (35 år) jag använde den, nämligen när jag låg på BB och hade fött min första dotter. Jag kommer så väl ihåg första ljuvliga duschen efter förlossningen. Jag kan känna doften ännu när jag står där bredbent och njuter av att tvåla in mig med fenjalen, vattnet strilar över den trötta men lyckliga och darriga kroppen. Det var mitt minne som väcktes till liv tack vare din trevliga hemsida.

  SvaraRadera
 14. Hej Marianne... vad härligt minne du beskriver. Tack för det.
  ps. din länk fungerar inte så snälla kom tillbaks och skriv in din adress till bloggsidan istället.

  SvaraRadera