Morgonstund har guld i mun… eller en promenad i Slottskogen

 en tidig vårmorgon, varsågod… du kan hänga med

Det gamla polishuset står där stadigt… vid början av vandringen
längre in vid den ena ankdammen ligger detta träd. Har legat där i alla år och ger en jätteskön skugga varma sommardagar, och kul att klättra i för barnen när de var små.
På en liten genväg genom skogen kan man stöta på dessa vackra djur
Denna bild talar för sig själv… jag har iaf inget att tillägga
Här har Kronhjorten ännu inte tagit sig ur sängen… väntar på morgonkaffe tro..
En vilostund för de smal-rumpade kanske fungerar här...
annars får man knalla lite högre upp där man kan få bättre sittplats i form av första parkett med vy ända bort till Hisingen *vinkar till Hannele*
Så där, nu har vi snart rundat övre delen av parken… vi har gått förbi Jättegrytorna.. och hamnat i övre fågeldammen (du måste klicka på bilden för att se bockarna borta i övre kanten)
Nu har du fått se en del av Göteborgs berömda Slottskog… kanske tar jag med dej på en annan runda senare… Hoppas du haft en skön promenad. Du… glöm inte att ta en titt på skulpturen på vägen ut…
,

13 kommentarer:

 1. Tack, mitt kära Trolltyg för den mysiga rundan.
  Verkligen underbart. Puss

  SvaraRadera
 2. Tack för den härliga rundvandringen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för den turen:) De där djuren o fåglarna skulle jag jättegärna vilja att de fastnade på min lins.

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar promenad! Tack för den. :D
  Kram Lily

  SvaraRadera
 5. Tänk om vi kunde gå den rundan i verkligheten och du berättade en massa om allt och inget som finns där!

  När jag såg skulpturen funderade jag på vem som är så duktig på att fläta... den skulle kunna fläta mitt hår här på morgonen. Vill ha bara enda fläta på ryggen, en rak. Får inte till det själv, den blir på sned och håret trasslar sig. Vill ju inte ha flätknut i håret. Fast troll kanske bara ska ha hängande fladdrande hår.

  Och det är fusk att ni ska ha Slottsskogen. Nu flyttar vi den till mig och mina domäner :D

  Tack för guidningen. Uppskattat!

  SvaraRadera
 6. Och jag ger mig sjuttsingen på att du lockar och visar bilder för att jag ska dregla ner hela tangentbordet :D

  Förresten... är stället inhägnat, eller hur stannar djuren kvar där? Tänker på de fyrbenta, som bockarna.

  SvaraRadera
 7. Fina bilder, jag vinkar tillbaka :)

  SvaraRadera
 8. Tack för alla söta kommentarer, kul att ni hängde med.
  Piecis: Jag tror nog dina bilder hade blivit bra mycket finare...efter vad mitt öga skådat på din blogg, men man tager vad man haver
  Nina; Flätor är inget för det här trollet som klippt av sitt långa hår, som mest satt i en knut uppe på skulten förr... men fläta gör jag på dottern, såna där små inbakade rastaflätor. Slottskogen stannar här... precis som de flesta djuren. De är inhägnade, men rådjuren som du ser på en av bilderna är fria, vi brukar även ha dom här i trädgården ibland, liksom hararna som skuttar gatan fram. Det är kul eftersom vi bor nästan mitt i stan. Jag trodde du hade rikare djurliv in på knutarna där du bor...

  SvaraRadera
 9. Visst har jag djur här, lodjur förut, grävling, rådjur, katter och fåglar. Harkrankar, myggor och flugor.. för att inte tala om de solande spindlarna på bakre altanen. Och de långbenta i vinbärsbuskarna. Lite längre bort mot vattnet har vi ankdjur och liknade fåglar.

  Men jag har ingen Slottsskog!

  SvaraRadera
 10. Hej !

  Det har blivit dags för mig att ta semester och jag kommer därför sannolikt inte kunna blogga på några veckor nu, men... håll ögonen på min blogg ändå... vem vet, kanske tittar jag in och lämnar något litet livstecken...

  Jag vill därför också passa på att tillönska dig en riktigt solig, varm och härlig sommar !

  Varma hälsningar, Tierra

  SvaraRadera
 11. Tack för alla vackra bilder och en trevlig rundvandring... :)
  Eva

  SvaraRadera
 12. Jo nog ska jag besöka din lya allt ditt Trolltyg.Du med dina kommentare i min smedja!
  Men hur som helst den rundvandringen var underbar! Jag har ju varit en hel del i Slottskogen. Men så från den sidan eller med den blicken har jag inte fått se den! Det finns ställen jag inte sett.
  En dag ska vi vandra tillsammans! Krrrrrrrrraaaaaaaaaammm!

  SvaraRadera
 13. Godkväll på dig, Tack för gullig uppmuntran på min blogg värmer i hjärtat. Nåväl så tack för den fina promenaden i slottskogen vackert att ha inpå knutarna med alla djur och sittplatser samt speciella skulpturer Jättarnas grytor är läckra...riktigt ser dem stå där och röra i hålan,,naturen är ju med vacker där, Sverige är fantastiskt i många avseenden!

  SvaraRadera