På lingonröda tuvor......gick jag en gång och tog denna bild, som får bli interiör till dagens fråga.

Är det någon som gjort avkok på lingonblad?

Häromdagen var det ett underbart inslag på morgontv med en samekvinna som hade fått i arv mycket av den samiska kulturen, bla annat hade hon trolltrummor och andra föremål från 1000-talet. Men inte minst så bestod hennes arv av gamla kunskaper och då bl.a att ta tillvara det naturen ger, såsom att koka lingonblad.

Själv skall jag prova detta men det vore kul att höra om någon annan har erfarenhet av detta. Kvinnan talade tyvärr inte om vad det användes till men jag antar till typ nåt te.

6 kommentarer:

 1. Jag har provat det....men det var så länge sedan så nu har jag glömt vad det skulle vara bra för! Det var till min sambo som jag kokade det........så det kanske var något som var bra för potensen :=)
  Kram + en änglakram

  SvaraRadera
 2. Clara. Här finns inget annat att göra än att fnissa högt

  SvaraRadera
 3. urindrivande och läkande vid blåskatarr... användes mycket förr i tiden... även enbärsdryck har liknande egenskaper.

  Så glöm förhoppningen om ökad potens...fniss

  SvaraRadera
 4. Gerda-Thyra. tråkmåns, du vet väl att tron kan försätta berg *fnissar ännu mer*

  SvaraRadera
 5. fniss... en viss sanning finns det väl i det hela... om en man har urinvägsinfektion så står (tihi..) väl inte potensen på topp....men botar man besvären, så händer det väl säkert grejer.....fniss

  SvaraRadera
 6. Tänk att en liten lingontuva kan bli så rolig....HAHAHA....sitter här och slår mig på knäna OCH FÅR INGENTING ANNAT GJORT.....

  SvaraRadera