"Det fanns... minnen... jag glömt" Berit Sanker

Det är titeln på en debutbok jag ännu inte läst eftersom boken är alldeles nyutgiven men tänker läsa så snart jag har den i min hand. Boken är igentligen tre i en och hon skriver själv om boken och de olika delarna så här:

"Medan jag la´ Mitt Livs Pussel öppnades dörren......till rummet med MINNEN JAG HADE GLÖMT.
Plötsligt blev jag medveten om att bitarna passade ihop! Och började mitt pusslande…. Nu är pusslet lagt! Till inspiration för andra LIVS-PUSSLARE.

Den lilla flickan som var jag, har gett mig sina, pusselbitar som berättar HUR jag blev den jag blev, genom att gå 'Min väg med fötterna på jorden' Minnesbilder från uppväxten på det lilla bruket, 'Den duktiga flickans' slit med att bli godkänd…. Allt passade ihop!

Där är också bitar som beskriver 'Min väg med händerna i samhället', tillsammans med mina goda vägvisare Barnen. Egna barn och barnbarn hemma, andras på daghem, i skolor, på institutioner…. underbara pusselbitar från drygt 40 -års arbete med barn. En av de viktigaste bitarna kallar jag 'När Ulf dog' den handlar om barnens vägledning genom sorgen efter min kollegas drunkningsolycka.

Sist lade jag dit bitarna som handlar om 'Min väg med huvudet i himlen'. Dem hade jag vänt och vridit på mycket länge, jag höll andan när jag lade dem på plats och såg att de passade perfekt. Bitarna runt intuitionen som den lilla flickan ägde, via sökandet och rädslan över vad jag skulle finna, till förvissningen och medialitetens utveckling.

PUSSLET ÄR LAGT och jag vågar äntligen säga HÄR ÄR JAG!.

'Livet handlar om att:
- ta emot vad livet ger
och ge tillbaka till livet
det vi skapat,
av det vi fick ta emot.'
(citat ur boken)
Jag tror inte jag kan recensera den mycket bättre så därför har jag valt att citera Berit Sankers egna ord. Men en recension kommer nog senare... här hittar du den nu

4 kommentarer:

 1. Har nu läst allt innan jag tänkte gå och lägga mig och säga God Natt.
  Haft lite att göra och svara på kommentarer.Den sista i Spökerierna svar jag nog i morgon och mer ingående.
  Så en godnattkram från Faur!

  SvaraRadera
 2. Tack, så mycket!
  Ja, men det är roligt med människor som är snälla och uppriktiga. Din far är en av dem. Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Livet är som ett pussel,man lägger bit efter bit
  den ena biten går hit och den andra dit
  Livet är som en evig karusell
  som snurrar och snurrar var eviga kväll
  Livet är som en stor eländig gåta
  Älska, hata, såra och förlåta
  Livet sägs ha en mening
  Va då?,att vi lever i ständig försening?
  Tänk om inte alla kanske, måsten," om inte",fanns
  kunde vi ge livet en chans

  SvaraRadera
 4. Vad fint du skriver Witch, så sant så sant.

  Tack för deassa ord i min blogg

  SvaraRadera