Tänkte bjuda på lite kaffe...


I glaset serveras grekiskt iskaffe "kafé frapé
Ett halvt glas kallt vatten, 1 större tsk néscafe och lika mycet socker vispas ordentligt till allt blir skum.
Fyll på med mer vatten eller om du så önskar hämtar jag lite mjölk istället.

I den större muggen serveras varmt kaffe á la en iransk väninna
Värm en halv mugg mjölk i micron, Lägg i en tsk néscafe och lite socker, fyll på med kokande vatten.
Jag lovar att det smakar helt annorlunda än att bara göra snabbkaffe på vanligt sätt.

Den lilla koppen är tillägnad Far min (den enda han dricker ur när han kommer på besök) Brygg vanligt gevaliakaffe med vitt filter i kaffebryggaren, tillsätt sockerbitar tills du skäms, ;)

Så där nu fick jag pröva kokvrån oxå.

10 kommentarer:

 1. Tackar, testar den iranska varianten ;)

  SvaraRadera
 2. Jaha nu bjuds det på kaffe igen,
  Riktigt fin kopp du bjuder deti,
  Sen ser jag det är riktigt kaffe också i koppen. annat än det jag får när jag är hemma hos dig på riktigt!

  SvaraRadera
 3. Tackar som bjuder.... jag tar Frapén!
  Mmmm, så gott!

  SvaraRadera
 4. Hej. Kaffetörstig är jag just hemkommen från stora staden efter diverse shopping. Tar kaffet för Bengt Alfred men har en halv sockerbit i det bara.

  SvaraRadera
 5. Vart blev du av änglaströssel?

  SvaraRadera
 6. Jag älskar kaffe av alla sorter, testar gärna och har olika sorters aparater hemma, rostar själv ibland, maken vill mala färdigköpta hela bönor, men néscafe har jag hemma så sällan. Tänker att jag ska använa drt till bakning, men den hinner ofta bli gammalt. Men arabiskt finmalet kaffepulver har jag köpt ibland (själv älskar jag kaffe med vispgrädde och kardemumma :)

  SvaraRadera
 7. Jag gör också snabbkaffe på ett snarlikt sätt och det smakar verkligen gott! Ett annat tips för den kaffeglada är ett halt glad varm mjölk, ett halvt glas kaffe och så i med en 3a Baileys! Mmmmm :))

  SvaraRadera
 8. Alltså jag måste ursäkta stavfelen, det ska ju såklart vara ett halvt glas varm mjölk! ;)

  SvaraRadera
 9. Pixiekatten: Du är ursäktad, tyckte det lät bra med "glad varm mjölk" tihi. Din variant ska jag ta och prova en dag... här får du en annan av mej för lite senare kaffestunder.
  Ta den kalla varianten med nästan hälften mjölk. I med så mycket Wiskey du tål och så på med chockladströssel och sedan drick med sugrör.... Mmmmm. Vi kanske skulle träffas på ett kaffekalas nån gång *fniss*

  SvaraRadera
 10. Haha.. man är aldrig för upptagen för en kopp kaffe ;) Tackar för den nya varianten med whiskyn.. detta blir bara bättre och bättre! Vad fint med ännu en som har en massa kaffedrinkar på lager! Ha en utomordentligt trevlig kväll! :o)

  SvaraRadera