En kopp kaffe med Änglaströssel serveras här

En professor i filosofi stod framför sin klass och hade några föremål framför sig. När lektionen började plockade han tyst upp en stor tom majonäsburk och fortsatte sedan med att fylla den med stenar. Han frågade sedan studenterna om burken var full? De var överens om att så var fallet.
Professorn plockade då upp ett skrin med småsten och hällde dem i burken. Han skakade burken lätt. Småstenarna rullade naturligtvis ner i de öppna områdena mellan de större stenarna. Han frågade sedan åter studenterna om burken var full? De höll skrattande med om att det var den.
Professorn plockade nu upp ytterligare ett skrin, fast denna gång med sand, och hällde sedan sanden i burken. Sanden fyllde naturligtvis upp allt tomt utrymme. Nu, sa professorn, nu vill jag att ni ser detta som era liv.
Stenarna är viktiga saker – din familj, din partner, dina barn, din hälsa, dina vänner – saker som om allting annat var borta och bara de fanns kvar, fortfarande skulle göra ditt liv fullt. Småstenarna är de andra sakerna som du gillar; ditt arbete, ditt hus, din bil t.ex. Sanden är allt annat, alla småsaker.
Om du placerar sanden i burken först så finns där inget utrymme för småsten eller stenar. Detsamma gäller ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på småsaker så kommer du aldrig att ha rum för de saker som är viktiga för dig.
Lägg märket till saker som är viktiga för din lycka. Lek med dina barn, ta dig tid för medicinska kontroller, besök din familj och dina vänner, ta med din partner ut på dans. Det kommer alltid att finnas tid till att gå till arbetet, städa huset och gå ut med soporna.
Ta hand om stenarna först – saker som betyder något.
Sätt dina prioriteter. Resten är bara sand.
Här skulle den lilla tankeställaren vara slut, men…
En student tog burken som professorn och de andra studenterna kommit överens om var full och fortsatte med att hälla i en kopp kaffe i den. Kaffet fyllde därmed kvarvarande mellanrum
I burken som nu var helt full.
Detta bevisar, att oavsett hur fullt ditt liv än är, så finns där alltid rum för en kopp kaffe…

8 kommentarer:

 1. Åh, tack snälla gumman...en kopp kaffe skulle nog allt smaka bra efter dagens ståhej!
  Men jag vill ha ett stort glas av din goda kalla frappe´, jag... Snälla...!?

  SvaraRadera
 2. Jag blev bjuden och har varit och ätit gott hos Gerda-Thyra sen druckit the hos Hannele. Den var ju någon timme sen så det blir väl bra med kaffe nu.
  Men det är lite sent för kaffe så nu får jag väl svårt för att sova!

  SvaraRadera
 3. Filifjonkan i morgonrocko tofflor20 april, 2007 08:06

  Godmorgon på dig.
  Så bra jag tar mitt morgonkaffe hos dig i kopparna söta är de. Ruggigt blåsigt idag kyligt i mitt hus. Har vart i källaren och dragit upp värmen lite på panna.Ha en bra dag kanske mössa på i denna vind idag.

  SvaraRadera
 4. kollapsade min kommentar orkar inte skriva igen ha det bra idag

  SvaraRadera
 5. 2 kommentarförsök som den inte tar? provar här då orkar inte skriva om allt igen ha en bra dag

  SvaraRadera
 6. Aj aj, vad nyfiken jag blir. Vad var det denna anonyma varelse skrivit. Tänk att mina kläfingrar inte kunde låta bli att testa knappen "kommentargranskning"

  Och Filifjonkan då, slänger lite Änglaströssel din väg och hoppas darorn tar sitt förnuft till fånga

  SvaraRadera
 7. Ja du nu tog jag mitt kvällskaffe hos dig .. visst är det så.
  Tjingeling.. kul att hitta roliga o annorlunda bloggisar:-)

  SvaraRadera
 8. Pialotta: *skrattar* Hoppas kaffet smaká

  SvaraRadera